Var försiktig med denna typ av massage

Nyligen blir lågfrekventa stimulatorer fästa vid nacke, axlar och midja populär. Den är inte bara liten och lätt så att den lätt kan användas hemma, inte i ett fysioterapirum, utan den fungerar i mer än en halv dag med batteriladdning. Dessutom är priset också lågt. Försäljningsvolymen ökar också i takt med att jungfrun sprider sig om att effekten är bra via sociala medier.

De flesta av de lågfrekventa stimulatorerna, som får popularitet som massageapparater, är produkter baserade på elektrisk muskelstimulering (EMS). EMS aktiverar muskelfibrer och inducerar sammandragning och avslappning av muskler genom att skicka lågfrekventa strömmar till dynor fästa på huden. Precis som hjärnan överför signaler till musklerna, överför elektriska impulser från enheten signaler direkt till musklerna.

Upprepad sammandragning och avslappning av muskler lindrar kramper och främjar cirkulation av vätskor och frigör täta muskler. Akupressur eller massage främjar också cirkulation av blod och lymfvätska och frigör ämnen som undertrycker smärta och därmed frigör muskler.

Dessutom, precis som att kontrollera trycket när du gör en massage, stimulerar EMS musklerna olika beroende på vibrationsbredd, frekvens och vågform. Ju bredare vibrationsbredd, desto mjukare pressas musklerna, som om de får en handmassage. Dessutom, om du använder en symmetrisk idealvåg där vågen är symmetrisk, känns det som om den slår på flera ställen. Använda EMS för att ge användaren känslan och effekten av att få en massage.

Om EMS används på ett område under lång tid kan symtom som värmekänsla, inflammatorisk reaktion och svullnad uppträda. Därför rekommenderas att du använder den inom 3 gånger på cirka 20 minuter om dagen.

Vissa människor bör undvika att använda den. EMS är effektivt genom elektrisk stimulering, så det rekommenderas inte för hjärtpatienter att använda det. 강남안마 Hjärtat är ett organ genom vilket elektrisk ström flyter och elektrisk stimulering kan påverka hjärtat. I synnerhet bör patienter som har satt in en pacemaker inte rekommenderas eftersom det kan påverka pacemakern. Gravida kvinnor ska inte använda det eftersom det finns en potential för ström att passera genom buken till fostret.

Dessutom bör patienter med symtom som nervproblem eller domningar vara försiktiga eftersom det finns en stor möjlighet att de inte kommer att kunna känna igen symtom på grund av elektrisk stimulering med nedsatt sensorisk funktion.

Diabetespatienter har också hög risk för brännskador eller hudskador under användning eftersom de perifera sensoriska nerverna fungerar dåligt. I det här fallet är det också en metod att använda den genom att sänka styrkan, men effekten är mindre.

Det är viktigt att kontrollera sjukdomen eftersom lågfrekvent stimulator spelar en roll för att lindra smärta.

EMS hjälper också till att lindra muskelsmärta, men först och främst är det nödvändigt att identifiera orsaken och förbättra den. Axel-, nacke- och ryggsmärta orsakas vanligtvis av hållning. Den vanliga vanan att korsa benen kan orsaka smärta i rygg och bäcken. När det gäller kontorsarbetare saknas dessutom nacken mot monitorn och ryggen är böjd, vilket kroniskt kan klaga på nacke och ryggsmärtor.

I vissa fall är orsaken en sjukdom. Om smärtan fortsätter i axeln, armen eller handen tillsammans med nacken kan man misstänka en nackskiva. Om du har smärta i nedre delen av ryggen och bäckenet bör du kontrollera om det finns gynekologiska sjukdomar. Med ökande intresse för hälsa varierar det från mat till utrustning. Använd det på rätt sätt för dig, men se upp för överdrivet beroende.

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다