Se upp för fler hackade textmeddelanden

Det finns fler och fler fall att ta emot textmeddelanden via KakaoTalk eller SMS som begär kortnummer och CVC-nummer under olika omständigheter, till exempel att mobiltelefonen gick sönder och tog den till en verkstad.

Dessutom finns det många fall av mottagande av textmeddelanden som ber om en kopia av registreringskort för invånare av skäl som att be om mikrobetalningar online eftersom det inte finns pengar att köpa något eftersom det är nödvändigt. Dessa texter är smiska texter som låtsas vara barn eller bekanta som är vanliga idag.

Som svar sade VD HaHaland (Shoot Text): “Det är bra för den som tar emot meddelandet att ringa personen direkt för att kontrollera om han har skickat en sådan text och vidta försiktighetsåtgärder.” “Faktiskt, eftersom det finns fler fall som detta han Om du någonsin har haft 폰테크 en sådan situation, är det bäst att informera din familj eller bekanta i förväg för att förhindra det.”

När mängden skada från COVID-19 ökar, skickar fler och fler sina hälsningar till familj och bekanta via sms eller budbärare som inte är ansikte mot ansikte för att förhindra spridningen.

Angripare som skickar smishande textmeddelanden vid den här tiden ökar också på nya sätt för att stjäla ekonomisk information genom att identifiera familjemedlemmar och utge sig av dem eller förklädda dem som hälsningar och skicka länkar med skadliga program bifogade.

Vad som händer när du klickar på en URL är mer varierat än du tror. Skadliga appar kan installeras utan din vetskap och appar som kan fjärrstyra din telefon kan installeras. Alternativt kan en skadlig kod installeras på mobiltelefonen så snart webbadressen är åtkomlig och en mikrobetalning kan göras.

För att förbereda dig för detta rekommenderas det också att installera ett antivirusprogram på din telefon eller dator och uppdatera det regelbundet. Du kan också installera anti-smishing-appar från din mobiloperatör eller säkerhetsföretag. Det är också ett bra val att stärka telefonens säkerhetsinställningar för att begränsa installationen av appar från okända källor.

Representanter Text uppmanas att vara försiktig med overifierade Internetadresser (URL: er), inte klicka på webbadresser med okända källor eller hämta filer och stärka mobil säkerhet är viktigt. Han varnade för att antalet smishing textmeddelanden med hjälp av textmeddelanden eller olika metoder för att begära betalning genom att utge sig av familjemedlemmar eller bekanta enligt ovan kommer att öka i framtiden.

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다